En we modderen lekker door

Inmiddels begint het omkoppelen hier ook langzaamaan. De jongen uit de nieuwe koppels zullen vooral op de eenhoksraces worden getest, soms maak ik er iemand blij mee en er zullen er ook nog wel een aantal verkocht worden.

Zo heb ik een van de beste kweekduivinnen omgekoppeld aan 1 van de Koopmandoffers, inmiddels zijn de eerste eitjes daarvan overgelegd. Het jong uit deze duivin is het laatste jong wat er naar het jonge duivenhok gaat (op een mogelijke laatste Golden Classic aankoop na dan 😉 ) Ik vind het een plaatje, of het ook een goede is moet nog blijken.

Het nieuwe koppel

Over de Golden Classic gesproken, daar gaat aanstaande zaterdag mijn eerste jong heen. Ik ben wel tevreden met het resultaat. Ik denk dat het een doffertje is,(zie introfoto) een halfbroer van onze beste dagfonddoffer van de laatste 2 jaar (10 uit 10 op de dagfond), we zullen zaterdag wel zien of er interesse voor is. De week erna gaat dan mijn 2e duifje die kant op, die zal ik volgende week nog wel even voorstellen.

Op het vlieghok gaat het qua trainingsarbeid nog niet naar mijn zin, maar ik heb besloten me er (nog) niet druk over te maken, we hebben nog even tot de eerste dagfondvluchten. Helaas heeft 1 jaarling doffer zich te pletter gevlogen, daar zal ik nog een oplossing voor moeten verzinnen. Daarnaast kan een aangevlogen duivin het tempo van de andere duivinnen nog steeds niet bijbenen, dus ook die zal waarschijnlijk naar de reservebank verhuizen.

Inmiddels komen in het kweekhok de jongen op voor de “bonnenronde”, die zullen grotendeels op 1 en 8 april verzilverd gaan worden. Benieuwd of we de kopers er blij mee kunnen maken.

Qua gezondheid ben ik wel erg tevreden, duiven zien er goed uit, mest is goed en ze donzen flink. Komende week krijgen de oude duiven de laatste orale gram+ reduce enting en ga ik bij de jongen starten met de Para-coli enting. Best wat werk allemaal, maar goed het houdt je van de straat zeggen ze dan toch? 😉

2 gedachten over “En we modderen lekker door”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch