Voorbereiding vliegseizoen van start gegaan

Druk duivendaagje achter de rug. Vanmorgen eerst de duivinnen bij de jonge duiven weg gehaald en op het duivinnenhok gezet, daarbij heb ik inderdaad moeten constateren dat er een duivin weg is. Daarna alle hokken schoonmaken en alle jonge duiven uit het weduwnaarshok gehaald omdat die opgehaald zouden worden. In het kweekhok het eerste gedeelte van de 3e ronde weer op de grond gezet. Nadat dit allemaal klaar was kwamen de diverse liefhebbers de bestelde en op bonnen aangeschafte jongen ophalen. Laat het nu toevallig 4 liefhebbers zijn uit dezelfde naburige vereniging, daar zijn nu in totaal 23 jongen heen gegaan. Ze kunnen onderling wel voor de “Pietertjes-cup” gaan spelen 😊

Nadat deze liefhebbers weer (volgens mij tevreden) weg waren, gelijk in de auto gesprongen om naar de 2e verkoopmiddag van Dutch Golden classic te gaan. Vorige week al een paar mooie duifjes gekocht, ook vandaag is dat weer gelukt. Nu maar eens kijken of we ze over kunnen houden en hopen dat we een leuk prijsje ermee kunnen winnen.

Vanaf vandaag is ook alles in de verduistering gegaan, zowel de oude als de jonge duiven. Vanaf komende week gaan we de oude langzaam op de rit proberen te krijgen, met het mooie weer van de laatste dagen scheerden ze al lekker door de lucht. Ondanks het feit dat ik ze ook dit jaar weer 10 dagen een CMK kuur gegeven heb ter voorkoming van spierblessures, zit er toch een duivin met een vleugelprobleem tussen. Dat is normaal gesproken einde seizoen, we gaan het wel zien.

In mijn vorige column schreef ik dat het even rustig was met de rover, vanmiddag zat moeder-sperwer ineens vrolijk op het hok, terwijl de doffers buiten waren. Ik merkte het aan 4 doffers die ineens naar binnen kwamen en stijf in het broedhok gingen zitten. Toen ik buiten kwam zat ze doorgemoedereerd op het hok terwijl de doffers en een paar achtergebleven jongen hoog en hard rondvlogen. Honger had ze duidelijk niet want ze vloog rustig weg en verdween uit het zicht. Leuk is het niet maar we zullen er mee moeten dealen. Hoe vervelend ook allemaal, ik heb me echt voorgenomen daar niet te veel (negatieve) energie aan te gaan verspillen, blessures, roofvogels, ziekte, draden, het hoort helaas bij onze hobby.

Wat ook bij onze hobby lijkt te horen is de chaotische en ongestructureerde manier van vergaderen, nou ja in ieder geval zoals ik het meemaakte afgelopen donderdag op de ALV van onze afdeling. Ik heb beloofd geen “politieke” columns meer te schrijven, maar ik hoop dat de nieuw gekozen bestuursleden snel orde op zaken stellen.

Tot slot gaat het echte werk ook beginnen in Egypte bij de Pyramids OLR. Afgelopen week de 11e training, 70 km. Ik had ze vlot alle 8 weer thuis, ben er met 10 begonnen. Het zijn pittige races, wellicht door de staalblauwe luchten en zo nu en dan stoffige omstandigheden in de woestijn. Het begin is dus prima, echter ik weet inmiddels dat het bij de verdere vluchten ineens heel anders kan zijn, we gaan het volgen. Nog een paar weken dan zitten ze alweer in de mand, geen idee waarom maar we blijken ineens 2 weken eerder te beginnen dan de bedoeling was. Maar ja als ik iets heb geleerd in de duivensport in afdeling 5 is dat “ je aan het programma houden” niet in het woordenboek staat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish